Mainos

Posiva ei huoli Fennovoiman ydinjätteitä

Ydinjätteitä käsittelevän Posivan omistavat Teollisuuden Voima ja Fortum, joiden voimalahanke kilpailee Fennovoiman hankkeen kanssa.

Ydinjätteitä käsittelevä Posiva ei huoli Fennovoiman suunnitellun ydinvoimalan jätteitä.

Posiva on ympäristövaikutusten menettelyssä varautunut vain omistajayhtiöidensä eli Teollisuuden Voiman ja Fortumin ydinpolttoaineen käsittelyyn ja loppusijoittamiseen Olkiluodon Onkaloon.

- Jokaisen ydinvoimayhtiön on itse järjestettävä oman laitoksensa ydinjätteen loppusijoitus, Posivan toimitusjohtaja Eero Patrakka alleviivaa sanomalehti Länsi-Suomen haastattelussa.

Muiden yhtiöiden jätteiden toimitus Olkiluotoon vaatisi Patrakan mukaan Posivan omistajayhtiöiden sekä Eurajoen kunnan ja Säteilyturvakeskuksen hyväksynnän.

Fennovoima suunnittelee rakentavansa 1000-1800 megawatin ydinvoimalan Suomeen. Sen tuotannon tavoitellaan käynnistyvän ensi vuosikymmenen jälkipuoliskolla.

Fennovoima on jättänyt Posivalle neuvottelupynnön ydinjätteen käsittelyyn liittyen, Länsi-Suomi kertoo. Kauppa- ja teollisuusministeriön energiaosaston mukaan toisen sijoitusyhtiön ja -paikan hankkiminen tulisi erittäin kalliiksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.