Mainos

Porvoon tuomiokirkolle väliaikainen peltikate

Rakennustoimikunta kokoontuu viikon kuluttua. Sen jälkeen pyydetään arkkitehdin ja rakennesuunnittelijan näkemykset katon uudelleenrakentamisesta.

Porvoon tulipalossa tuhoutunut tuomiokirkko saa ensi viikolla tilapäisen peltikatteen. Tilapäinen katto asennetaan telineiden päälle.

Porvoon seurakuntien kiinteistöpäällikkö Boris Björkendahl kertoo, että aiemmin perustettu rakennustoimikunta kokoontuu viikon kuluttua. Sen jälkeen voidaan pyytää arkkitehdin ja rakennesuunnittelijan näkemykset katon uudelleenrakentamisesta.

Kiinteistöpäällikkö Björkendahlin ehdottama kupari-peltikate ei ole saanut laajaa kannatusta tuomiokirkon hatuksi. Viraston restaurointiyksikön esimies Sakari Mentu toteaa Uusimaa-lehdessä, että vaihtoehtoja on syytä punnita. Hän pitää paanukatosta luopumista suurena muutoksen Porvoon kaupunkikuvan kannalta.

Korjauskustannusten kivijalkana on 4,6 miljoonaa euroa, mistä summasta kirkko on vakuutettu. Vakuutuskorvauksesta neuvotellaan parhaillaan. Vakuutuksen ohella Porvoon seurakuntayhtymä luottaa kansan apuun.

- Keräys on vireillä. Olemme hakeneet keräyslupaa lääninhallitukselta, Boris Björkendahl sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.