Mainos

Porvoon räjähde-epäily osoittautui vääräksi

Epäilyttävästä autosta ei löytynyt räjähteitä.

Pommiasiantuntijat ovat illalla saaneet tutkittua Porvoon poliisilaitoksen lähelle pysäköidyn auton, jossa epäiltiin olevan räjähteitä. Niitä ei kuitenkaan löytynyt.

Porvoon keskusta-alueella sijaitsevan poliisiaseman ympäristö eristettiin poliisin kiinnitettyä huomiota Tulliportinkadulla väärin pysäköityyn autoon tänään puolenpäivän jälkeen. Autoa on käyttänyt mies, jota epäillään Porvoossa viime keskiviikkona tapahtuneesta puukotuksesta.

-Henkilöä, jonka käytössä auton tiedetään olleen, epäillään tapon yrityksestä Porvoossa. Sen sijaan auton omistajalla ei sinällään ole sen asian kanssa mitään tekemistä, tarkentaa ylikomisario Kaj Wall Porvoon poliisista. Poliisi on kuullut auton omistajaa, mutta lähinnä todistajan asemassa.

Pommikoirat saivat autosta hajun

Poliisi oli etsintäkuuluttanut sekä auton että sitä käyttäneen miehen keskiviikon puukotuksen jälkeen. Teosta epäiltyä miestä ei ole kuitenkaan tähän mennessä tavoitettu.

-Kun tiedettiin, että etsintäkuulutettu on henkilö, jolla on aikaisemminkin ollut aseita, ja että autoa tarvitaan puukotusjutun tutkimuksissa, käytimme pommikoiraa haistamassa autoa. Koira merkkasi auton samoin kuin paikalle tuotu toinenkin koira. Näin oli syytä epäillä, että autossa saattaisi olla räjähteitä, Wall kertoi. Koirien haisteluoperaation jälkeen Wall päätti kutsua paikalle erikoisasiantuntijat.

Palvelutalon asukkaita evakuoitiin

Turvallisuussyistä viranomaiset evakuoivat lähellä sijaitsevien omakotitalojen sekä vanhusten palvelutalon Omenamäen asukkaita. Ylikomisario Wall arvelee auton ilmestyneen Tulliportinkadulle lauantai-illan ja sunnuntain puolenpäivän välisenä aikana. -Varmasti tutkinnan kuluessa selviää, milloin se tarkasti ottaen sinne tuli, hän totesi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.