Mainos

Porvoon autokaista-ampujan ex-avustajalle rapsut

Tunnettu asianajaja Heikki Lampela on saanut liitoltaan rapsut. Syynä on vaitiolo- ja lojaalisuusvelvoitteiden rikkominen Porvoon autokaista-ampujan tapauksessa.

Lampelan päämies tuomittiin käräjillä kolmesta taposta 15 vuoden vankeuteen. Tuomion jälkeen päämies ilmoitti Lampelan välityksellä, ettei valita. Myöhemmin tuomittu muutti mielensä.

Lampela arvosteli julkisesti päämiehensä toimintaa muun muassa sanomalla, että tämä söi sanansa ja että valitus loukkaa uhrien omaisia. Lisäksi Lampela puolusti käräjätuomiota, vaikka hänen siinä vaiheessa jo entinen päämiehensä aikoi valittaa siitä.

Asianajajaliiton valvontalautakunnan mukaan Lampela kohdisti voimakasta arvostelua ex-päämiestään kohtaan ja otti epäasiallisesti kantaa muutoksenhaun menestymismahdollisuuksiin. Liitto katsoi, että Lampela loukkasi asianajajan perusarvoja. Liitto määräsi hänelle 3000 euron seuraamusmaksun.

Lampela sanoi maksavansa maksun, vaikkei pidäkään ratkaisua oikeudenmukaisena. Lampelan mielestä asianajajalla on oltava oikeus ja velvollisuus puuttua siihen, jos syytetty loukkaa lisää uhria.

(MTV3 -S TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.