Mainos

Porvarit torjuvat Heinäluoman kassakaappiepäilyt

Porvaripuolueiden mukaan kyseessä on SDP:n pelottelukampanjan avaus.

Keskusta kokoomus ihmettelevät SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman lausuntoja, joiden mukaan porvarit juonivat jo SDP:n syrjäyttämistä tulevissa hallitusneuvotteluissa vuoden 1987 kassakaappisopimuksen hengessä.

Porvaripuolueiden mukaan kyseessä on SDP:n pelottelukampanjan avaus. Keskustassa uskotaan Heinäluoman puheiden johtuvan turhautumisesta, kun vasemmistoliitto ei fuusioitunutkaan SDP:n kanssa.

Eero Heinäluoman haastattelu tämän päivän Demarissa pani eduskunnan porvarileirin hieraisemaan silmiään. Siinä Heinäluoma uskoo porvareiden juonivan SDP:n syrjäyttämistä seuraavasta hallituksesta.

- No me olemme kokoomuksessa vähän arvuutelleet, että milloin SDP aloittaa tämän normaalin pelottelutaktiikan, mitä se aina vaalien yhteydessä tekee. Nyt se sitten nähtävästi on alkanut. Sanoisin Eero Heinäluomalle, että nyt jäitä hattuun, pelottelun aika on ohi, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jyri Häkämies heittää.

Heinäluoman mukaan tilanne on sama kuin 1987, jolloin porvarit tekivät legendaarisen kassakaappisopimuksen tulevasta hallituspohjasta, jonka tosin presidentti Mauno Koivisto vesitti. Heinäluoma ihmetteleekin, miten joka viikko eduskunnan kuppilassa joku kepun ja kokoomuksen porukka on vannomassa keskinäistä ystävyyttä.

Heinäluoman arvio on, että peruuttamaton muutos porvariyhteistyötä kohti tehtiin kummassakin puolueessa juuri presidentinvaalien yhteydessä. Keskustan mukaan näin ei ole, ja keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli puhuukin porvariyhteistyöstä kokoomuskollegaansa varovaisemmin.

- Odotetaan vaaleja ja toivotaan, että kansa antaa tälle hallitusyhteistyölle mahdollisimman hyvän arvosana, hän sanailee.

Sen verran hirmuiseksi porvaripelko demarileirissä on kuitenkin kasvanut, että SDP aikoo panna vaalityöhön puhtia ja aikaistaa ehdokasasettelunsakin syyskuuhun.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.