Porvarihallitus kansan suosikki

Kahden puolueen keskustan ja kokoomuksen varaan rakentuva porvarihallitus on kyselyn mukaan kansalaisten suosiossa. Kakkosvaihtoehtona tulee kolmen suurimman puolueen hallitus.

Keskustan ja kokoomuksen pohjalle rakennettava porvarihallitus on Aamulehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan suosituin vaihtoehto. Kansalaisista sitä haluaa tuoreen mielipidemittauksen mukaan 45 prosenttia.

Kakkosvaihtoehto on kolmen suuren hallitus, jossa olisivat mukana keskusta, kokoomus ja sosiaalidemokraatit. Selvityksen perusteella tämän vaihtoehdon kannalla on 28 prosenttia suomalaisista.

Punamultaa eli keskustan ja sosiaalidemokraattien muodostamaa hallitusta kannattaa enää kahdeksan prosenttia vastaajista. Ennen vaaleja tämä oli suosituin hallituspohja. Sinipunaa eli kokoomuksen ja sosiaalidemokraattien hallitusyhteistyötä haluaa enää kaksi prosenttia.

Keskustan puheenjohtajan, pääministeri Matti Vanhasen haluaa hallituksen vetäjäksi 62 prosenttia kansalaisista. Toiseksi suosituin pääministeriehdokas on kokoomuksen Sauli Niinistö 13 prosentin kannatuksella. Kokoomuksen puheenjohtajaa Jyrki Kataista kannattaa pääministeriksi vain neljä prosenttia ja SDP:n Eero Heinäluomaa enää prosentin verran haastatteluista.

Taloustutkimus Oy haastatteli heti vaalien jälkeen, 19.-22. maaliskuuta, puhelimitse tuhat 15-79-vuotiasta suomalaista. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat