Mainos

Portugalin uusi hallitus virkaan

Uusi pääministeri Pedro Santana Lopes vakuuttaa huolehtivansa Portugalin vähäosaisemmista. Pääministerin linjaa pidetään kuitenkin hieman Manuel Durão Barrosoa oikeistolaisempana.

Portugalin uusi keskustaoikeistolainen hallitus on vannonut virkavalansa. Uusi pääministeri Pedro Santana Lopes vakuutti jatkavansa samalla linjalla kuin edeltäjänsä Manuel Durão Barroso.

Santana Lopes, 48, astui hallituksen johtoon kun Durão Barroso oli valittu Euroopan unionin komission uudeksi puheenjohtajaksi.

Santana Lopesin hallituksen ministereistä yli puolet on uusia kasvoja. Pääministerin omalla puolueella, sosiaalidemokraateilla (PSD), on hallituksessa 15 ministeriä ja kansanpuolueella (PP) neljä ministeriä. PSD on nimestään huolimatta keskustaoikeistolainen, ja PP:tä luonnehditaan oikeistolaiseksi.

Virkaanastujaisten yhteydessä pitämässään televisioidussa puheessa Santana Lopes sanoi hallituksen noudattavan aiempia sitoumuksia "muuttaen sen minkä täytyy muuttaa". Uuden pääministerin linjan katsotaan kuitenkin olevan muutaman piirun oikealle Durão Barrososta.

- Tehtäväni ei ole huolehtia maan mahtavista, vaan vähäosaisemmista ja niistä, jotka ovat suurimmassa puutteessa, Santana Lopes kuitenkin vakuutti.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.