Mainos

Portugalin sosialistit voitokkaita

Portugalin sosialistit voittivat eiliset parlamenttivaalit, mutta eivät silti ole saamassa parlamentin enemmistöasemaa. Pääministeri Antonio Guterras kertoi tiedotustilaisuudessa ennen lopullisten tietojen ilmoittamista, että hänen puolueensa ei olisi saanut parlamentin suhteellista enemmistöä kuten oli tavoitteena. Sosialistit saanevat 113 paikkaa 230 paikasta. Näin ollen sosialistit voittivat yhden paikan viimekertaisiin vaaleihin verrattuna.
Guterras sanoi myös olevansa valmis jatkamaan vähemmistöhallituksessa. Kun lähes kaikki äänet oli laskettu, sosialistit näyttävät saaneen äänistä 44 prosenttia ja oppositiossa oleva konservatiivinen sosiaalidemokraattinen puolue PSD 32,5 prosenttia. Parlamentin enemmistöön tarvittaisiin lähes 45 prosentin kannatus.
Keskusta-vasemmistolaiseksi luonnehdittu sosialistinen puolue tavoitteli enemmistön saamista parlamenttiin. Vasemmistopuolueet paransivat kannatustaan vaaleissa jonkin verran. Kommunistit lisäsivät paikkalukuaan kahdella 17:ään. Myös uusi vasemmistopuolue sai kaksi paikkaa Lissabonissa.
Portugalin hyvä taloudellinen kehitys on lisännyt sosialistista vähemmistöhallitusta johtavan pääministerin Antonio Guterrasin suosiota. Portugalin työttömyysprosentti on 4,5 eli EU-maista kolmanneksi alhaisin. Talouden arvioidaan kasvavan tänä vuonna 3,25 prosenttia.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.