Mainos

Portugalin siltaromahduksen pelastustyöt takkuavat

Yli 70 ihmisen pelätään saaneen surmansa sillan romahdettua Porton lähellä Pohjois-Portugalissa myöhään eilen. Siltaa oli romahduksen hetkellä ylittämässä kaksi henkilöautoa ja yksi paikkakuntalaisia kuljettanut linja-auto.

Kaksikerroksisessa linja-autossa oli tiettävästi 67 matkustajaa ja kahdessa muussa autossa 10. Menehtyneitä on löydetty vasta kolme, koska huono sää haittaa etsintöjä. Joen vuolaudesta kieli se, että yksi ruumiista löydettiin kolmen kilometrin päästä romahduspaikalta. Turma tapahtui Portugalin pohjoisosassa 30 kilometriä itään maan toiseksi suurimmasta kaupungista Portosta. Dourojoen yli kulkevasta 200-metrisestä sillasta romahti noin 80 metrin osuus, kun yksi sen tukipylväistä murtui jokiveden painon alla. Pitkään jatkuneiden sateiden tähden Douron virta on viime aikoina ollut tavallista vuolaampi, ja yli sata vuotta vanhan sillan tukirakenteiden arveltiinkin pettäneen veden painosta.

Toivoa ei ole

Onnettomuuspaikalle saapui tänään kosolti kadonneiden omaisia, vaikkei toivoa henkiinjääneiden löytymisestä juurikaan enää ollut. -Yhdeksän sukulaistani oli linja-autossa, sopersi paikalle saapunut Esmeralda Fernandes. -Kun näimme tuhon, ymmärsimme, ettei toivoa enää ole. Nyt vain odotamme ruumiita, totesi puolestaan Maria Aurora Sousa, jonka kolme serkkua oli jokeen syöksyneessä linja-autossa. Sillan toisessa päässä olevan kaupungin Castelo de Paivan pormestari Paulo Teixeira kertoi varoittaneensa hallitusta jo kauan sillan heikkoudesta. Sillan ylitti noin 1600 ajoneuvoa päivässä, mutta sen korvaamiseen uudella ei kuitenkaan myönnetty varoja. -Kokonaisia perheitä on kadonnut, pyyhkiytynyt olemattomiin, totesi Teixeira onnettomuuspaikalla.

Ministeri erosi

Portugalin yleisten töiden ministeri Jorge Coelho erosi tänään siltaturman vuoksi. Hän sanoi, ettei hän pysty enää jatkamaan virassaan. Coelho sanoi jo hyväksyneensä suunnitelmat uuden sillan rakentamiseksi, mutta ottavansa tapahtuneesta "poliittisen vastuun". Pääministeri Antonio Guterres hyväksyi ministerin eronpyynnön. -Se todistaa hyvin kunnioitettavasta asenteesta henkilöllä, joka ei ollut itse vastuussa tästä traagisesta onnettomuudesta, pääministeri sanoi. Portugali on julistanut huomisen ja keskiviikon kansallisiksi surupäiviksi. Myös EU:n parlamentti esitti osanottonsa onnettomuuden johdosta.
(STT-AP-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.