Mainos

Portugalin poliisi lopetti Madeleinen etsinnät

Portugalin poliisi on lopettanut tutkimukset brittiläisen Madeleine McCannin katoamistapauksessa. Poliisi luovutti tänään syyttäjäviranomaisille selontekonsa. Syyttäjät päättävät, ryhdytäänkö asiassa vielä uusiin toimiin.

Portugalilaiset viestimet kertoivat, ettei tutkimuksissa ole löytynyt todisteita, joiden pohjalta joku voitaisiin asettaa syytteeseen.

Madeleinen vanhempien Kate ja Gerry McCannin edustaja sanoi BBC:lle, että Portugalin poliisi ei ole kertonut heille mitään tutkimusten mahdollisesta lopettamisesta.

- Jos nämä tiedot pitävät paikkaansa, Katelle ja Gerrylle on tietysti tervetullut uutinen, että heitä ei aseteta syytteeseen, McCannien tiedottaja Clarence Mitchell totesi.

Myös Madeleinen vanhempia on epäilty tyttären katoamisesta. Heidätjulistettiin epäillyiksi viime vuoden syyskuussa. Portugalin poliisi uskoi Madeleinen menehtyneen tapaturmaisesti ja vanhempien piilottaneen tytön ruumiin.

Vanhemmat ovat kiistäneet syytökset. Tänään he pyysivät Portugalin poliisia luovuttamaan tutkimustulokset heille, jotta he voisivat itse jatkaa etsintöjä.

Vanhempien osuudesta katoamiseen ei ole löytynyt riittäviä todisteita. Ensimmäisenä epäillyksi julistettua Robert Muratiakaan ei ole pystytty yhdistämään tapaukseen.

Kolmevuotias Madeleine katosi hotellihuoneesta Algarvesta viime vuoden toukokuussa, kun hänen vanhempansa olivat syömässä päivällistä läheisessä ravintolassa. Tapaus aiheutti maailmanlaajuisen mediamylläkän.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.