Mainos

Portugali uhkasi aborttilaivaa voimatoimilla

Portugali on varoittanut, että se on valmis käyttämään voimatoimia pitääkseen hollantilaisen aborttiklinikaksi muutetun laivan aluevesiensä ulkopuolella.

Kieltopäätöksen antanut korkea virkamies Nuno Fernandes Thomas sanoi tänään Diario de Noticias -lehden haastattelussa, että "mikäli laiva kieltäytyy noudattamasta Portugalin hallituksen määräyksiä, laivaston alusten on saarrettava se".

Portugalin viranomaiset kieltäytyivät eilen päästämästä laivaa maan pohjoisosassa sijaitsevaan Figueira da Fozin satamaan. Laivan aktivistit uhkasivat tuolloin haastaa Portugalin oikeuteen.

Naiset aalloilla -järjestön omistamaan Borndiep-laivaan oli tarkoitus ottaa naisia, jotka olisi kuljetettu kansainvälisille vesille. Siellä lääkärit olisivat jakaneet korkeintaan seitsemättä viikkoa raskaana oleville naisille aborttipillereitä, minkä jälkeen naiset olisi kuljetettu takaisin satamaan.

Portugalissa abortti on sallittu vain, jos äidin henki on vaarassa, sekä muutamissa muissa erikoistilanteissa.

Laiva on aikaisemmin liikkunut Irlannin ja Puolan aluevesillä. Kumpikin maa kritisoi voimakkaasti laivaa, mutta sen pääsyä satamiin ei estetty.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.