Portugali kosiskelee ulkomaisia eläkeläisiä veroeduilla

Portugali houkuttelee ulkomaisia eläkeläisiä rasvaamaan taloutensa rattaita. Vuoden alussa maa muutti ulkomailta maksetut eläkkeet verovapaiksi.

– Kansainvälisten lainoittajien vaatimat säästötoimet ovat vähentäneet kotimaista kysyntää. Sen takia esiin nousi idea etsiä potkua talouteen ulkomailta, selittää ranskalais-portugalilaisen kauppakamarin johtaja Carlos Vinhas Pereira.

– Portugaliin tulee jo paljon eläkeläisiä Britanniasta, Saksasta ja Pohjoismaista. Myös ranskalaisten määrä on kovassa kasvussa.

Valtaosa eläkeläisistä asettuu Algarven alueelle, jota jotkut kutsuvatkin jo Euroopan Floridaksi eläkeläisten suosiman Yhdysvaltain osavaltion mukaan.

Portugalissa ulkomaisten eläkeläisten verovapaus on herättänyt närää, koska samaan aikaan monen portugalilaisen verotus on kiristynyt. Ulkomaisten kiinteistönomistajien liiton apulaisjohtaja Erwin Mohr sanoo, että verotulojen menetys korvautuu eläkeläisten kulutuksella.

Eläkeläisiä houkuttelevat myös Portugalin kiinteistömarkkinat, joilla asuntojen hinnat ovat pudonneet kolmanneksen talouskriisin alkuajoista.

(MTV3 - STT - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat