Mainos

Portugali kosiskelee ulkomaisia eläkeläisiä veroeduilla

Portugali houkuttelee ulkomaisia eläkeläisiä rasvaamaan taloutensa rattaita. Vuoden alussa maa muutti ulkomailta maksetut eläkkeet verovapaiksi.

– Kansainvälisten lainoittajien vaatimat säästötoimet ovat vähentäneet kotimaista kysyntää. Sen takia esiin nousi idea etsiä potkua talouteen ulkomailta, selittää ranskalais-portugalilaisen kauppakamarin johtaja Carlos Vinhas Pereira.

– Portugaliin tulee jo paljon eläkeläisiä Britanniasta, Saksasta ja Pohjoismaista. Myös ranskalaisten määrä on kovassa kasvussa.

Valtaosa eläkeläisistä asettuu Algarven alueelle, jota jotkut kutsuvatkin jo Euroopan Floridaksi eläkeläisten suosiman Yhdysvaltain osavaltion mukaan.

Portugalissa ulkomaisten eläkeläisten verovapaus on herättänyt närää, koska samaan aikaan monen portugalilaisen verotus on kiristynyt. Ulkomaisten kiinteistönomistajien liiton apulaisjohtaja Erwin Mohr sanoo, että verotulojen menetys korvautuu eläkeläisten kulutuksella.

Eläkeläisiä houkuttelevat myös Portugalin kiinteistömarkkinat, joilla asuntojen hinnat ovat pudonneet kolmanneksen talouskriisin alkuajoista.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.