Mainos

Portaissa liukastunut 70-vuotias löydettiin kotoa sekavana – kuka on nuori auttajamies?

Tuomas Tenkasen vähän yli 70-vuotias anoppi kaatui perjantaina Helsingin Laajasalon ostoskeskuksen ulkoportaissa kello 17 aikaan kohtalokkain seurauksin.

Kohtalokkuus selvisi kuitenkin vasta jälkeenpäin, sillä heti kaatumisen jälkeen anoppi oli hakenut puolen kilometrin päästä kotoaan hakun ja puhdistanut sillä portaat jäisestä lumesta.

Puolitoista tuntia kaatumisen jälkeen, noin 18.30 aikaan, anoppi oli saanut siskonsa kylään. Sisko kuitenkin soitti heti Tenkaselle. Kaikki ei ollut kunnossa. Anoppi ei muistanut, että he olivat lähdössä ensi viikolla serkkunsa hautajaisiin – itse asiassa hän ei muistanut, että serkku olisi lainkaan edes kuollut.

– Anopin sisko on ollut sairaanhoitajana, ja ymmärsi heti, ettei muisti pelannut. Asun lähellä, joten juoksin heidän luokseen ja vein anopin sairaalaan.

Näkikö kukaan?

Nainen meinattiin kotiuttaa sairaalasta saman tien diagnoosina hyvänlaatuinen muistinmenetys – kunnes hän äkkiä muisti kaatuneensa. Hänen päänsä kuvattiin heti, ja löydöksenä oli aivoruhje.

Nyt omaiset etsivät anopin sanoin ”nuorta miestä”, joka auttoi hänet ylös portaissa.

– Anopin mittapuulla nuori mies voi olla ihan mitä vain 15-50 ikävuoden välillä, Tenkanen naurahtaa.

Tenkanen kertoo saaneensa paljon yhteydenottoja ihmisiltä, jotka ovat nähneet hänen anoppinsa siivoamassa portaita lumesta. Kukaan ei kuitenkaan ole vielä ilmoittautunut kaatumisen silminnäkijäksi.

Tenkanen sanoo olleensa myös yhteydessä läheiseen ostoskeskukseen, jotta portaat saataisiin kunnolla putsattua lumesta. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.