Mainos

Port Alma -matkaviestinpalvelu aloittaa tänään

Alma Median mobiiliportaali Port Alma avataan yleisölle tänään 30.huhtikuuta. Mobiiliportaalin palvelut saa käyttöönsä sekä WAP- että GSM- puhelimilla. Portaali tarjoaa uutiset taloudesta urheiluun, tv-ohjelmatiedot sekä viihdettä ja ladattavia ikoneja. Valtaosa palveluista on toistaiseksi maksuttomia. Vapun kunniaksi tarjotaan myös kokoelma teekkarien parhaita wappuvitsejä.

Wap ja MTV3

Sisältöpalvelut ovat pääosin Alma Median omaa tuotantoa. Mukana ovat MTV3, Kauppalehti ja Iltalehti. Säätiedot tuottaa Ilmatieteen laitos. MTV3-sanomien maksuttomassa tekstiviestipalvelussa käyttäjä voi valita tekstiviestinä päivittäin toimitettavan uutis-, viihde- tai muun hyötypalvelun. Syyskuun alussa Port Alman sisältötarjontaa kasvatetaan Luukku-sähköpostilla sekä monilla muilla uutuuksilla.
´

Nettirekisteröitymisellä Port Alman käyttäjäksi

Port Almaan pääsee rekisteröitymällä käyttäjäksi. Käyttäjä tarvitsee Internet-yhteyden rekisteröitymistä varten ja WAP- tai GSM-puhelimen varsinaista käyttöä varten. Port Alman WAP-palvelut on optimoitu Nokia 7110 ja Ericsson R320 - puhelimille.

Rekisteröityminen tehdään osoitteessa http://port.almamedia.fi/. Tästä osoitteesta löytyvät ohjeet, joita seuraamalla rekisteröityminen onnistuu. Valitset oman käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Käyttäjän kannattaa tallettaa Port Alma -sivu puhelimen kirjanmerkkeihin, jolloin tunnuksia ja salasanoja ei tarvitse enää kirjoittaa käytön yhteydessä. Kyselypohjaisia palveluita, kuten wappuvitsien ja ikonien tilauksia, voi käyttää rekisteröitymättä.

Wap-puhelin

MTV3-sanomat on yleisölle maksuton, mainosrahoitteinen palvelu. Käyttäjä saa tilaamansa palvelun lisäksi yhden mainosviestin päivässä. Valtaosan palveluista käyttäjä saa puhelimeensa päivittäin, myös viikonloppuisin, osan viidesti viikossa arkipäivinä. Sanomapalvelun käyttöönotto onnistuu pelkällä Internet-rekisteröinnillä. Valittavana ovat päivän uutiset - kotimaan uutisotsikot - ulkomaanuutiset - NHL-uutiset - Formula-sähkeet - ruokavihjeet - horoskooppi - uutisia elokuvan maailmasta - musiikkiuutiset.

Wappuvitsi tilataan lähettämällä tekstiviesti wappu numeroon 17200. Tilaajalle arvotaan yksi vitsi kerralla hintaan 92 penniä. Ikoneita tilataan vastaavasti kirjoittamalla ikonin tunnus viestiksi (ikonit ja niiden tunnukset löytyvät osoitteesta Port Alman www-sivuilta) ja lähettämällä se numeroon 17200. Yhden ikonin hinta on 5 markkaa.

Mobiilipalvelut valtaavat alaa

Alma Media on jättänyt valtakunnallisen teletoimintailmoituksen. Tämä mahdollistaa verkko-operaattoreista riippumattoman, avoimen palveluiden kehityksen ja media-asiakkuuden hallinnan.

Suomalaisista 1,6 miljoonaa käyttää Internetiä vähintään kerran viikossa. Käyttäjien määrä kasvoi vuodessa 38 prosenttia. Alma Median Internet-palveluita käyttää viikottain 520 000 suomalaista. Kauppalehden ja Iltalehden SMS- ja WAP-palveluihin tehtiin maaliskuussa lähes 200 000 hakua. Tutkimuslaitos Forrester arvioi kolmasosan eurooppalaisista käyttävän Internetiä mobiililiittymän kautta vuonna 2004.

Mobiiliteknologian seuraava vaihe, GPRS, lisää WAP-palveluiden käytettävyyttä merkittävästi. GPRS-päätelaitteet tulevat markkinoille vuonna 2001.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.