Mainos

Pörssiviikko päättyi rauhallisesti

Viikon viimeinen pörssipäivä olisi aivan hyvin voitu jättää pelaamatta. Eilinen vapaapäivä Yhdysvalloissa tukahdutti sekä torstaisen että perjantaisen kaupankäynnin totaalisesti ainakin meillä Suomessa.

Viimeiselle tunnille käännyttäessä pörssilista oli kerännyt vaihtoa vain 300 miljoonalla, eikä sitä lopussakaan ollut kuin 460 miljoonaa markalla. Viimeisen kuukauden sydämentykytyksiä aiheuttanut turbulenssi ei heiluttanut kursseja juuri lainkaan, sillä koko päivän hex pysytteli aivan torstaisen päätöstasonsa tuntumassa.

Päivä päätyi yleisindeksin osalta prosentin kymmenyksen miinukselle lievästi 3400 pisteen yläpuolelle. Viiden päivän saldoksi jäi kylmähkö miinus 4,3 prosenttia, kun marraskuun saldoksi kirjattiin vain prosentin suuruinen miinus. Äkkiseltään moni voisi kuvitella laskun olleen paljon karumpi.

Vuoden alkuun nähden nousua kirjataan yleisindeksin osalta vieläkin komeasti reilu kolmannes. Moni sijoittaja olisi varmasti ollut valmis viime tammikuussa laittamaan roponsa likoomaan kyseisellä tuotolla, vaikka nyt mielialat ovatkin vaipuneet alakuloisiksi.

Uutisrintamalla anti oli varsin olematon. Finnairin julkistama puolivuotistulos oli edellisvuoteen verrattuna komeata luettavaa, mutta sekään ei riittänyt piristämään pörssiä. Voitto ennen satunnaiseriä ja veroja nousi 233 miljoonasta markasta 570 miljoonaan markkaan liikevaihdon kohotessa lähes kymmenyksellä neljän miljardin markan yläpuolelle.

Tilikauden tulos tulee ylittämään selkeästi edellisvuoden tason huolimatta toisen vuosipuoliskon laihemmista arvioista. Osaketta tehtiin päivän viimeisissä kaupoissa muuttumattomaan 42,5 markkaan. Korko- ja valuuttamarkkinoilla muutokset olivat pieniä. Pitkät korot laskivat iltapäivällä muutamia pisteitä seuraten Saksan esimerkkiä.

Vuonna 2008 erääntyvän valtion lainan korko aleni joitain pisteitä 5,70 prosentin lähettyville. Valuuttamarkkinoilla Suomen markkaa vastaan muutokset sekä Saksan markan että Yhdysvaltain dollarin osalta jäivät olemattomiksi.

Yhdysvalloissa julkaistu yksityiskulutuksen kasvu oli ennakoitua suurempaa, kun taas ansiokehitys pysyi odotusten mukaisena. New Yorkin osakkeet pysyivät ensimmäisellä tunnilla lievästi plussalla ja nousevassa trendissä. Toiselle tunnille vaihdettaessa Dow Jones näytti 0,4 ja Nasdaq-indeksi 0,3 prosentin hyvää. Matkapuhelinyhtiöistä Ericssonilla oli hyvä meininki, kun taas Nokia ja Motorola laskivat hiukan.
(STT-Boss Information Oy)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.