Mainos

Pörssiviikko päättyi laskussa

Helsingin pörssissä viikko päättyi aavistuksenomaisessa laskussa, vaikka Nokialla kauppaa käytiin 0,2 prosenttia kalliimmalla kuin eilinen päätöshinta.

Helsingin pörssin yleistä hintakehitystä kuvaavaa Hex-indeksiä hyydytti pankkien ja metalliyhtiöiden luisu. Nokian painoarvosta rajattu portfolioindeksi jäi 0,3 prosenttia alemmalle tasolle kuin eilen. Hex päätti viikon tasan 8347 pisteeseen.

Metalliyhtiöistä liukkaimmassa alamäessä oli Outokumpu, jonka hinnasta meni 3,9 prosenttia. Yhtiö ilmoitti uudistavansa Taran kaivosta: ilmeisesti rahojen katsotaan menevän loputtomaan irlantilaiseen kaivoon.

Myöskään Metso ei saanut nostetta alan indeksiin, vaikka se ilmoitti kolmen konepajan myynnistä. Taajuusmuuntavia valmistavan Vaconin hinta halpeni torstaista 7,4 prosenttia, kun se kertoi ensimmäisen neljänneksen myyntinsä jäävän viime vuoden tasolle ja liikevoittonsa pienemmäksi kuin vuosi sitten.

Nousseiden listalla ei ollut ainuttakaan paljon vaihdettua yhtiötä. SanomaWsoy jatkoi nousuaan. Sitä tuki edellispäivän ilmoitus tulostavoitteista.

Nokialla viikon virallinen kauppa päättyi 25,09 euroon. Virallisen päivän jälkeen mentiin reilusti sen yli, kun New Yorkin pörssit päätyivät alun hapuilun jälkeen nousuun.

Sonera halpeni 2,8 prosenttia torstaista, ja kauppa sillä päättyi 5,30 euroon. Päivän vaihto jäi hieman vaille 630 miljoonaan euroon.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.