Mainos

Pörssiviikko: Eimo nousussa, Nokia laskussa

Matkapuhelinten muoviosia valmistavan Eimon kurssi ponkaisi kovaan nousuun Helsingin pörssissä perjantaina, kun yhtiö julkisti uutisen fuusiosta amerikkalaisen Triple S:n kanssa. Eimon päätöskurssi 2,56 euroa oli yli 20 prosenttia entistä parempi.

Muuten pörssipäivä kului laskuvireisissä tunnelmissa. Se johtui lähinnä Nokiasta, joka halpeni yli kolme prosenttia 37 euroon. Sonera oli reilun puolentoista prosentin laskussa ja painui 10,80 euroon. Hex-indeksi päätyi 2,16 prosenttia miinukselle 10 669,17 pisteeseen ja portfolioindeksi laski 0,29 prosenttia.

Kauppaa käytiin verkkaisaan tahtiin, sillä vaihtoa kertyi varsinaisen kaupankäynnin aikana vain vajaat 490 miljoonaa euroa. Nousussa olivat myös teleyhtiöt Elisa Communications ja Soon Communications, joiden kurssit kohenivat vajaat neljä prosenttia.

Keskeisistä toimialoista metsäyhtiöiden kurssit olivat vajaan prosentin laskussa. Pankki- ja rahoitussektorilla kurssit taas keskimäärin paranivat lähes kaksi prosenttia, metalliyhtiöt olivat myös pienessä nousussa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.