Mainos

Pörssit nousivat, kun Kreikka päätti säästöistä

Pörssikurssit nousivat lähes koko Euroopassa Kreikan parlamentin päätettyä säästökuurista. Markkinat ovat kuitenkin varovaisia ja seuraavat silmä kovana Kreikan lisäksi useiden muiden euro-maiden kehitystä.

Euro-maiden on määrä palkita Kreikan säästöpäätös uudella, 130 miljardin euron tukiohjelmalla keskiviikkona. Etenkin Saksassa kiihtyy spekulointi siitä, että tuokaan summa ei riitä, ja edessä on vielä Kreikan lähtö eurosta.

Kreikan parlamentin päätös tuen ehtona olevien säästöjen hyväksymisestä sai myönteisen vastaanoton EU-komissiolta ja Kreikkaa kovistelleen eurorintaman johtomaalta Saksalta.

EU:n talouskomissaari Olli Rehn sanoi uskovansa, että Kreikka vielä täyttää myös muut ehdot, joita sen eurokumppanit asettivat viime viikolla ehdoksi maan toiselle tukipaketille. Näihin kuuluu vielä muun muassa yli 300 miljoonan euron lisäsäästöjen kohdentaminen sekä Kreikan poliittisen johdon kirjallinen sitoutuminen uudistuksiin.

Rehn kommentoi jälleen viime päivinä kuultuja arvioita, joiden mukaan Kreikalle parasta olisi vetäytyminen eurosta ja ajautuminen maksukyvyttömäksi sen sijaan, että maa ottaa uuden tukipaketin kansantaloutta näivettävine ehtoineen.

- Oma näkemykseni on, että Kreikan hallitsemattomalla maksukyvyttömyyteen joutumisella olisi paljon pahemmat seuraukset Kreikan yhteiskunnalle ja etenkin sen heikoimmille jäsenille. Lisäksi sillä olisi hyvin negatiivisia vaikutuksia koko Euroopan taloudelle, Rehn sanoi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.