Mainos

Pörssissä vaimea päivä

Helsingin pörssissä kaupankäynti oli tänään laimeaa, vaikkakin lievästi myötäistä. Hex-indeksi päätyi vajaan prosentin nousussa pistemäärään 5143,5. Nokian kauppa piristyi iltaa myöten. Sen hinta oli päivän päättyessä 12,89 euroa. New Yorkin avauksessa Nokia oli puolen prosentin nousussa ja noin 13,80 dollarin hintainen.

Kirkkain nousija oli Helsingissä Nokian Renkaat. Yhtiön osake lähti kiitämään ylös yli viiden prosentin verran sen jälkeen kun japanilaisen Bridgestonen tiedotettiin ostaneen Nokialta 18,9 prosentin osuuden Renkaitten osakkeista.

Atrian julkistama tulos ja vaisut tulevaisuuden näkymät kotimaassa aiheuttivat pettymystä. Yhtiön osake putosi lähes seitsemän prosenttia. Myös varovaisia kasvulukuja antaneen HK Ruokatalon osake tippui 0,8 prosenttia.

Helsingin pörssin vaihdon volyymi oli noin 323 miljoonaa euroa. Pörssikauppaa leimaa yleisesti epätietoisuus. Sijoittajat odottavat Helsingin lisäksi muissakin maailman pörsseissä ratkaisua Irakin kysymykseen tavalla tai toisella.

Toinen epävarmuustekijä tuli esiin tänään, kun hollantilaisen kauppajätin Aholdin osake syöksyi 55 prosentin laskuun. Yhtiön pääjohtaja Cees van der Hoeven ilmoitti eroavansa tehtävästään yhtiössä paljastuneiden tiliepäselvyyksien vuoksi. Yhtiön tulostietoja on paranneltu parin viimeksi kuluneen vuoden ajan. Uutinen Aholdtista, jota tituleerattiin jo Hollannin Enroniksi, masensi osakemarkkinoita Euroopassa.

New Yorkin Wall Streetillä pörssikauppa avautui odotetusti lievässä laskussa. Alavirettä selitettiin Yhdysvaltain ja Britannian ilmoituksella saada aikaan uusi Irakia koskeva päätöslauselma YK:n turvallisuusneuvostossa. Se toisi sodan entistä lähemmäksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.