Mainos

Pörssissä vaihto vähäistä ja kurssit kääntyivät laskuun

Helsingin pörssi pyysi perjantaina puolilta päivin markkinaosapuolia osallistumaan kolmen minuutin hiljaisuuteen, jolla Euroopan unionin jäsenmaissa kunnioitetaan Yhdysvaltain terrorihyökkäyksen uhrien muistoa. Hiljaisuuden on määrä alkaa tasan kello 13.

Ennen hiljaisuutta Helsingin pörssi oli lievässä alamäessä. Hex-yleisindeksi oli pudonnut 1,73 prosenttia 5949,63 pisteeseen. Painorajoitetun portfolioindeksin menetys oli 0,97 prosenttia.

Aamulla noussut Nokia käänsi pörssin vireen, sillä Nokian kurssi oli laskenut 39 senttiä 15,51 euroon. Myös umts-sopimuksensa vuoksi aluksi noussut Sonera oli pudonnut sentin alle eilisen päätöslukemansa 3,24 euroon.

Laskijoiden kärjessä olivat Efore ja SanomaWSOY B 11,95 ja 8,17 prosentin pudotuksella. Metsäyhtiöt UPM-Kymmene, M-real ja Stora Enso löytyivät myös laskijoiden joukosta.

Kovimmat nousijat olivat Raisio K ja Tecnomen Holding yli 14 prosentin kohennuksilla. F-Secure nousi edelleen, mutta meno alkoi jo hyytyä alle 10 prosentin.

Vaihtoa oli kertynyt erittäin vähän, 127,88 miljoonaa euroa. Markkinat niin Helsingissä kuin muuallakin Euroopassa odottivat New Yorkin arvopaperimarkkinoiden avautumista maanantaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.