Mainos

Pörssissä laskiainen

Helsingin pörssissä mentiin alamäkeä Nokian johdolla. Kymmenen vaihdetuimman listalla vain Benefon ja Fortum olivat nousussa.

Yleistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi heikentyi eilisestä 1,7 prosenttia ja päätyi jälleen reilusti alle 5000 pisteen eli 4922,81:een. Painorajoitetun portfolioindeksin luisu jäi hieman päälle 1 prosenttiin. Päivän kokonaisvaihto oli hieman vaille 350 miljoonaa euroa.

Markkinoita hiljensi tulosrumban hiipuminen viime viikosta eikä vetoapua tullut myöskään Yhdysvalloista. New Yorkin pörssissä teollisuusosakkeiden hintakehitystä kuvaava Dow Jones -indeksi oli alkuillasta Suomen aikaa melkein 1 prosentin miinuksella. Teknologiapörssi Nasdaqissa alamäki jäi 0,3 prosenttiin.

Helsingin pörssissä Benefon jatkoi lähes 66 prosentin nousussa. Nousua selitettiin sillä, että uusien omistajien myötä yhtiön rahoitusvaikeuksien toivotaan olevan lopullisesti ohi. Benefonin osakkeella viimeiset kaupat tehtiin 78 sentillä.

Nokia halpeni 2,5 prosenttia 12,13 euroon. Myös metsäyhtiöt olivat selvässä laskussa. Eniten halpeni Stora Enso, jonka R-osakkeen hinnasta suli 1,5 prosenttia ja se painui tasan 9 euroon. Stora Enson A-osakkeen lasku oli tätäkin vauhdikkaampi ja se päätyi 8,91 euroon.

Kymmenen eniten nousseen listalla olivat suuremmista yhtiöistä Viking Line ja Wärtsilä. Vastaavan laskulistalla olivat puolestaan Elisa, Okmetic, Outokumpu ja Stora Enso.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.