Mainos

Pörssisähkö 5,1 senttiä kilowattitunnilta

Pohjoismaisen pörssisähkön hinta laski tänään 5,3 sentistä 5,1senttiin kilowattitunnilta.

Tukkusähkön järjestelmähinta pysyi koko viikon ajan yli 5 sentissä kilowattitunnilta varsin lauhasta säästä huolimatta. Vesialtaiden pinta laski edelleen ja vesivarastot laskivat alle pitkän ajan alimman tason.

Helmikuun puolivälissä varastoaltaiden täyttöaste oli Nordpoolin keräämien tietojen mukaan enää 30,7 prosenttia täydestä. Vastaavaan aikaan viime vuonna täyttöaste oli 55,4 prosenttia.

Norjan vesivarastot laskivat 33,7 prosenttiin ja Suomen 27,5 prosenttiin täydestä. Molemmat laskivat alle pitkän ajan vähimmäismäärän. Ruotsissa vesimäärä laski 24,1 prosenttiin. Se oli vielä hieman pitkän ajan alinta tasoa suurempi.

Vesivarastot ovat ehtyneet poikkeuksellisen nopeasti kuivan vesivuoden vuoksi. Tavallisesti varastot ovat alimmillaan vasta huhtikuun lopussa. Energiasisällöllä mitattuna vesivarastot laskivat helmikuun puolivälissä 37152 gigawattituntiin, kun ne viime keväänä olivat alimmillaan 43054 gigawattituntia.

Päivän huppukulutustunnin aikana pörssisähköä vaihdettiin 16995 megawattia. Pohjoismaiden sähkön kulutus oli korkeimmillaan 60471 megawattia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.