Pörssisäätiön Lounasmeri hämillään Pörssiklubin naisjäsenyyden kiellosta: "Pörssin perusajatus on edistää tasa-arvoa"

Helsingin pörssiklubi ei hyväksy naisjäseniä 1:33

Pörssiklubin naisjäsenyyskielto hämmentää sijoittajapiirejä. Kohun on aiheuttanut Pörssiklubi, joka ei sääntöjensä mukaan ota naisjäseniä.

Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeren mukaan jo pörssin perusajatus on tasa-arvoinen – jokainen sukupuoleen katsomatta voi olla omistaja.

Pörssiklubi on herrakerho, joka pitää majaa pörssitalossa, mutta hallinnoi siellä vain seurustelutilojaan. Talon haltija on harmissaan sekaannuksista.

– Tänään on sosiaalisessa mediassa puhuttu aika paljon Pörssisäätiöstä ja Pörssiklubista, ja sekoitettu niitä asioita toisiinsa. Se on meidän kannalta harmillista, että luullaan, että pörssitoiminta ei olisi tarkoitettu kaikille. Meidän näkökulmasta sijoittamiseen ei liity mitään sukupuolta. Pörssin perusajatus on tasa-arvoinen, että jokainen voi olla omistaja, jatkaa toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

Tänään sosiaalisessa mediassa vaadittiin jopa pitkäaikaisella vuokrasopimuksella pörssitalossa olevan Pörssiklubin vuokrasopimuksen irtisanomista. Uuteen harkintaan sopimus tulee 2020, kun se on seuraavan kerran katkolla.

– Pörssisäätiössä kaikki pörssitalon vuokrasopimukset halutaan tehdä pitkäikäisiksi, halutaan että toimijat ovat vastuullisia, tärkeintä on että pörssisäätiö saa vuokratuloja, vastaa Lounasmeri mahdollisesta Pörssilkubin jatkosta talossa.

Usea pörssiyhtiöiden vastuuhenkilö vaati tänään sosiaalisessa mediassa Pörssiklubin nimen vaihtamista.

– Useat pörssiyhtiöiden toimitusjohtajat, hallitusten puheenjohtajat ja sijoittajat ovat olleet pörssisäätiöön tänään yhteydessä, ja he ovat tukeneet säätiön näkemyksiä ja linjauksia, jatkaa toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

Matkakiireisiin vedoten pörssiklubista ei kukaan ehtinyt kommentoimaan asiaa MTV Uutisille.


Lue myös:

    Uusimmat