Mainos

Pörssipomo: Neuvottelut 15 pörssiyhtiöstä käynnissä

Helsingin pörssin toimitusjohtaja Lauri Rosendahlin mukaan pörssi neuvottelee 15 yhtiön kanssa pörssilistautumisista.

Helsingin pörssiä on kuitenkin vaivannut listautumisten puute. Pörssiin ei liittynyt viime vuonna yhtäkään uutta yhtiötä, kun Ruotsissa pörssitoiminnan aloitti puolestaan liki 30 yhtiötä.

Helsingin pörssi sai tiistaina listoilleen uuden yhtiön, kun kaupankäynti kaivosyhtiö Sotkamo Silverin osakkeilla alkoi. Rosendahl on tulevaisuuteen luottavainen.

- Se on totta, että listautumisia ei ole ollut, mutta Sotkamo Silverin listautuminen oli iloinen asia. Nyt me neuvottelemme kymmenen yhtiön kanssa pörssilistautumista First Northiin, joka on päälistaa kevyempi vaihtoehto. Ja viiden yhtiön kanssa neuvottelemme päälistalle listautumisesta, Rosendahl kertoi SuomiAreena-tapahtumassa.

Hänen mukaansa suomalaiset yritykset eivät ole ottaneet riittävästi riskejä liiketoimintansa kehittämiseksi. Rosendahlin mielestä pörssi on nimenomaan oiva paikka hakea yritykselle kasvua.

- Lisäksi yhteiskunnan pitäisi taata yrityksille kannusteita, jotta yhtiö uskaltaa listautua pörssiin, Rosendahl totesi.

Talous- ja rahoitusasiantuntija Vesa Puttonen Aalto-yliopistosta kertoo puolestaan, että suomalaiset sijoittajat eivät myöskään uskalla ottaa riskejä.

- Suomalaisten rahat lojuvat lähinnä pankeissa. Suomalaiset tallettavat rahansa mieluiten pankkitileille pahan päivän varalle, professori Puttonen selvitti.

Kauppa siirtynyt muualle

Helsingin pörssiä on vaivannut myös se, että suomalaiset osakkeet vaihtavat omistajaa yhä useammin muualla kuin Helsingin pörssissä. Kaupankäynti on siirtynyt muihin kauppapaikkoihin, kuten Lontoossa toimivalle kauppapaikalle Chi-X:lle.

Helsingin pörssin markkinaosuus suomalaisyhtiöiden osakekaupankäynnistä on painunut noin 65 prosenttiin, kun vielä viitisen vuotta sitten markkinaosuus oli lähes sata.

Rosendahlin mukaan on vain hyvä, että kilpailu on avointa. Rosendahl uskoo Helsingin pörssin uuteen nousuun.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.