Mainos

Pörssipaniikki iski piensijoittajiin

Helsingin pörssin voimakas vuoristorata alkaa herättää paniikkia piensijoittajissa. Viime aikojen notkahdukset ovat koetelleet etenkin pieniä teknologiayhtiöitä.

Osakemarkkinoiden asiantuntijat eivät vielä hätkähdä, vaikka isoja pörssipudotuksia on viime aikoina nähty tiheään tahtiin.

Meklarit purivat nyrkkiä tänään seuratessaan jälleen Helsingin pörssin pudotusta. Teknologiaosakkeiden turbulenssi on jatkunut jo viikon päivät.

Tämän päivän kurssilaskuksi jäi vajaat 3 prosenttia, vaikka pahimmillaan iltapäivällä kurssit olivat lähes 8 prosenttia miinuksella. New Yorkin pörssin avautuminen nousussa auttoi kuitenkin suomalaisosakkeita palautumaan. Vaikka rajuja pudotuksia on tänä vuonna nähty useamman kerran, kurssit ovat edelleen hieman alkuvuotta korkeammalla.

Sijoittajien keskuudessa osakekurssien viimeaikainen voimakas sahaus on aiheuttanut jo paniikin piirteitä.

Osakesäästäjien keskusliiton puheenjohtaja Jarmo Leppiniemen mukaan Osakesäästäjille on tullut ns. tavallisilta ihmisiltä paljon puheluita siitä, että mitä osakkeiden kanssa nyt pitäisi tehdä.

Asiantuntijat suhtautuvat pörssin vuoristorataan edelleen rauhallisesti.

Handelsbankenin pääekonomisti Carlo Eräkallio sanoo, että nyt on koittanut tervetullut hengähdystauko, tuumaustauko, jotta kaikki kaikki ehtivät miettiä myös osakesijoituksiin liittyviä riskejä.

-Voidaan vähentää kuplan mahdollisuutta ja sen purkautumista sitten ikävällä tavalla myöhemmin. Kun kansantalous kuitenkin kasvaa niin silloin niiden pörssin ja voittojenkin osuus asettuu paremmin koko talouden perspektiiviin, Eräkallio sanoo.

Helsingin vahva profiloituminen teknologiapörssiksi ulkomaisten sijoittajien silmissä on kuitenkin aiheuttanut sen, että ulkomaiset sijoitukset ovat alkaneet siirtyä pois Suomesta - ainakin hetkellisesti.

-Välttämättä Suomen muut sektorit eivät ehkä tarjoa ulkomaiselle sijoittajalle sitä hajautusta jonka he haluavat vaan löytävät sen ehkä sitten muualta, esimerkiksi euroalueelta, Eräkallio jatkaa.

Pörssinotkahdukset ovat koetelleet kovimmin pieniä teknologiayhtiöitä. Muun muassa Sataman, Stonesoftin ja TJ Groupin kurssit ovat painuneet jo antihintaan ja alle.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.