Mainos

Pörssipäivä

New Yorkin pörssin yli prosentin lasku eilen ja Saksan keskuspankin koronnosto vetivät Helsingin pörssin tänään jyrkkään laskuun. Hex-yleisindeksin mukaan osakkeiden hinnat olivat päivän aikana enimmillään yli kolmen prosentin laskussa, mutta ennen jälkipörssiä lasku vaimeni 2,6 prosenttiin. Osakevaihtoa kertyi jälkipörssi ykkönen mukaan lukien 1,2 miljardia markkaa.

Jyrkimmin eli keskimäärin lähes kuusi prosenttia halpenivat pankkiosakkeet. Teollisuudessa elintarvikeyhtiöiden osakkeet tippuivat keskimäärin 3,6 prosenttia, ja kolmen prosentin lasku kirjattiin myös rakennusyhtiöiden osakkeille. Nokian A-osakkeen hinta putosi alimmillaan 509 markkaan, mutta viimeiset kaupat osakkeella tehtiin 515 markan hintaan.

Ostotarjouksilla mitaten vain kuuden osakkeen kurssi kallistui torstaina. Kymmenen osakkeen noteeraus pysyi ennallaan ja 79 osakkeen noteeraus laski.

Vaihdetuin pörssiyhtiö oli Nokia 583 miljoonalla markalla. UPM:n vaihto oli 114 miljoonaa, Orionin 80 miljoonaa, Meritan 78 miljoonaa ja Metsä-Serlan 39 miljoonaa markkaa.

Euroopan pörsseistä Pariisi laski 2,9 prosenttia ja Frankfurt 2,4 prosenttia. Myös Lontoossa kurssit olivat iltapäivällä lähes kahden prosentin laskussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.