Mainos

Pörssipäivä

Osakkeiden hinnat nousivat Helsingin pörssissä taas tänään. Osakkeiden yleistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi nousi 2,08 prosenttia ja indeksi oli päivän päättyessä pisteluvussa 6 293,06. Vaihdetuimpien listan kärjessä oli tuttuun tapaan Nokian A-osake. Osake kallistui lähes viisi euroa 129,15 euroon.

Meritan kurssi oli sen sijaan laskussa. Meritan osake halpeni 0,19 euroa 6,00 euroon. Myös vaihdetuimpien metsäyhtiöiden kurssit joko pysyivät ennallaan tai laskivat. UPM-Kymmenen osakkeen hinta oli edelleen 23,50 euroa ja Stora Enson osake halpeni 0,15 euroa 7,55 euroon.

Toimialoista pankki- ja rahoitusala heikkeni reilut kolme prosenttia. Metsäosakkeet heikkenivät vajaan prosentin. Kokonaisvaihtoa kertyi noin 400 miljoonan euron edestä. Nokian kurssi oli voimakkaassa nousussa New Yorkin pörssissä. Yhtiön osake oli kallistunut 4,18 dollaria. Sen hinta oli Suomen aikaa kello viideltä 148,3 dollaria.

Päivän puheenaihe New Yorkissa oli Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtajan Alan Greenspanin puhe, jonka välittäjät arvelivat näkyvän kursseissa. Kurssit kääntyivät Greenspanin puheen aikana laskuun. Pääjohtaja muun muassa varoitteli, että yhtiöiden tulosten heikentyessä pörssikurssit saattavat kääntyä laskuun.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.