Mainos

Pörssipäivä

Helsingin pörssi sulkeutui tänään selvissä laskutunnelmissa. Aamupäivän reilun puolen prosentin lasku kiihtyi myöhemmin ja pörssipäivän päättyessä Hex-yleisindeksi oli laskenut 1,34 prosenttia pistelukuun 8002,88.

Painorajoitettu portfolioindeksi laski 0,59 prosenttia. Vaihtoa kertyi tiistaina noin 240 miljoonan euron edestä. Nokian osake halpeni 1,85 euroa 89,95 euroon. Sijoittajat odottivat Suomessakin Motorolan osavuosikatsausta, joka on määrä julkaista myöhemmin tänään, välittäjät arvelivat.

Useiden metsäyhtiöiden kurssit kohosivat. Stora Enson osakkeen hinta kohosi 0,03 euroa 11,55 euroon, mutta UPM-Kymmenen osake heikkeni 0,10 euroa 30,60 euroon. Amerin osakkeella tehtiin päivän aikana useita sisäisiä kauppoja. Amerin A-osakkeen hinta halpeni 0,15 euroa 14,75 euroon. Toimialoista metsäosakkeiden hinnat kallistuivat keskimäärin 0,01 prosenttia. Metalli- ja konepajaosakkeiden hinnat sen sijaan putosivat 0,74 prosenttia ja pankki- ja vakuutusala tuli alaspäin 1,82 prosenttia.

Nokian kurssi oli laskussa myös New Yorkin pörssissä kaupankäynnin alussa. Nokian osake oli halventunut 1,31 dollaria ja Suomen aikaa kello viideltä osakkeen hinta oli 91,63 dollaria. Kurssit olivat yleisemminkin laskussa Wall Streetillä. Dow Jones -indeksi oli laskenut reilut puoli prosenttia.

Korkomarkkina oli tänään varsin hiljainen. Yhdysvaltain viimeöinen laskutrendi tarttui kuitenkin pitkiin korkoihin. Markkinoilla tehtiin myös pieni irtiotto euroon ja seurattiin vaihteeksi Saksan talouslukuja, joiden heiveröisyys ei tuo markkinoille ainakaan nousupaineita.

Euro toipui iltapäivällä aamun pohjakosketuksesta. Valuuttamarkkinoilla huhuttiin, että Euroopan keskuspankki olisi käynyt markkinoilla ostamassa euroja. Euroa vahvisti kuitenkin lähinnä dollarin heikkeneminen. Taalan pudotus johtui puolestaan Etelä-Amerikan valuuttojen ja erityisesti Argentiinan talouden epävarmuudesta.
(STT-Reuters-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.