Mainos

Pörssipäivä

Osakkeiden hinnat kallistuivat Helsingin pörssissä tänään. Kurssit olivat vielä päivällä selvässä laskussa, mutta kääntyivät myöhemmin hienoiseen nousuun. Osakkeiden yleisestä kurssikehityksestä kertova Hex-indeksi nousi 0,61 prosenttia ja päätyi pistelukuun 5937,61.

Portfolioindeksi, jossa Nokian painoarvoa on rajoitettua, sen sijaan laski 0,51 prosenttia. Alamaissa olleen Nokian A-osakkeen kurssi kääntyi keskiviikkona nousuun. Osake kallistui 2,08 prosenttia 120,40 euroon. Myös yhtiön K-osake kallistui. Raisio Yhtymä kertoi aikaisemmin tänään aikovansa tuoda kolesterolia alentavan Benecol-margariinin Euroopan markkinoille mahdollisesti tämän kevään aikana. Ilmoitus ei vaikuttanut Raision kurssiin ainakaan nostavasti, sillä yhtiön osake halpeni 0,47 euroa 6,78 euroon.

Metsäyhtiöistä esimerkiksi Stora Enson kurssi vahvistui hieman. Yhtiön osake kallistui 0,10 euroa 7,65 euroon. Toimialoista metsäosakkeiden hinnat kallistuivat keskimäärin 0,86 prosenttia ja metalli- ja konepajaosakkeet 0,95 prosenttia. Kokonaisvaihtoa Helsingissä kertyi reilun 330 miljoonan euron arvosta. Nokian kurssi oli nousussa myös New Yorkin pörssissä. Nokian osake oli kallistunut viisi dollaria ja osakkeen hinta oli Suomen aikaa kello viideltä 136,75 dollaria eli noin 717 markkaa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.