Mainos

Pörssipäivä

Helsingin pörssi päätyi melko mukavaan nousuun, kun Nokia sai lisäpotkua New Yorkin pörssistä. Yhtiötä on vahvistanut sen viime viikolla antamat suotuisat arviot loppuvuoden myynnistä. Nokian osakkeen hinta nousi perjantaista viitisen prosenttia 28,05 euroon. Se pukkasi myös Hex-yleisindeksin melkein 3,2 prosentin ylämäkeen ja pysäytti indeksin 8557,93 pisteeseen.

Lihayhtiö HK Ruokatalo sai puolestaan nostetta, kun se kertoi koko vuoden tuloksen olevan aiemmin ennakoitua parempi eikä BSE-tauti ole vaikuttanut suuresti myyntiin. Yhtiön osakkeen hinta nousi yli 8 prosenttia 3,30 euroon. Kemiran ilmoitus amerikkalaisyhtiön hankinnasta kuitattiin alle yhden prosentin nousulla.

Painorajoitettu portfolioindeksi kipusi vain 0,4 prosenttia perjantaista korkeammalle. Eniten sitä rasitti pankkiosakkeiden alamäki: Sammosta suli hieman päälle 3 prosenttia ja sen virallinen päätöshinta jäi 8,45 euroon. Nordealla kauppaa käytiin hieman perjantaista kalliimmalla.

Soneralla oli laskupäivä ja virallisen päivän viimeiset kaupat tehtiin 5,70 eurolla. Vaihto oli melko vaisua. Kello 18:aan mennessä sitä oli kertynyt vajaat 420 miljoonaa euroa. Analyytikkojen mukaan vuoden viimeisten päivien hintaheilahtelut saattavat olla hyvinkin suuria, kun sijoittajat järjestelevät salkkujaan.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.