Mainos

Pörssipäivä

Helsingin pörssissä osakkeiden hintakehitystä kuvaavat mittarit kääntyivät päivän aikana laskuun.

Nokiaa painoi sen amerikkalaisen kilpailijan Motorolan arviot loppuvuoden myynnistä. Vaikka amerikkalaisyhtiön aiempaan arvioon tuli vain aavistus lisää harmaata, se riitti. Alan yhtiöiden kurssit olivat yleisesti laskussa Euroopassa. Helsingissä Nokian hinta laski lähes 3 prosenttia 27,36 euroon.

Selkeimmin yleistä laskusuuntaa vastaan harasi liikenne. Toimialan tähti oli laivayhtiö Viking Line. Lokakuussa päättyneen tilikauden voitto pulskistui tuntuvasti viime vuodesta, ja se otettiin vastaan lähes 13 prosentin kurssinousulla. Nousijoiden listalla Viking Linen edelle kiilasi vain Neomarkka, mutta sen merkitys pörssikaupassa on vähäinen.

Illansuussa viimeisen neljänneksen tappiotaan tarkentaneen Rautaruukin osakkeen hinnasta pyyhkiytyi nelisen prosenttia, mutta sillä se ei päässyt edes kymmenen eniten laskeneen yhtiön listalle. Eräiden pikkuyhtiöiden ohella päivän mustaa listaa komistivat lähinnä teknologiayhtiöt noin 5 prosentin laskulla. Helsingin pörssin yleistä hintakehitystä kuvaava

Hex-indeksi laski 2,2 prosenttia 8436,92 pisteeseen. Painorajoitetun portfolioindeksin luisu jäi 0,9 prosenttiin. Vaihto oli edelleen verkkaista, mutta virallisen päivän päättyessä oltiin sentään lähes 550 miljoonassa eurossa. Nokian jälkeen vaihdetuin oli teleyhtiö Soon. Kauppojen takana oli kuitenkin sen emoyhtiö Elisa, joka siirsi Soon-omistuksiaan muilta tyttäriltä suoraan itselleen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.