Mainos

Pörssipäivä

Osakekauppa Helsingin pörssissä alkoi viikon alkajaisiksi laskulla. Aamun hienoinen alamäki vain vahvistui päivän mittaan ja kaupankäynnin päättyessä osakkeiden keskimääräistä hintakehitystä kuvaava Hex-indeksi jäi 1,9 prosenttia pakkaselle.

Indeksiä kiskoi alas vaihdetuimman Nokian luisu, mutta yksin sen nimiin lasku ei mennyt. Metsäyhtiöiden hinnat halpenivat noin 1,9 prosenttia. Pankit ja vakuutus olivat noin 1,4 prosentin laskussa. Nokialla viimeiset kaupat tehtiin 34,60 eurolla. Edellisviikon perjantaista laskua tuli tasan 1 euro eli 2,8 prosenttia. Soneralla viimeiset kaupat tehtiin 20,55 eurolla. Se oli 5 senttiä vähemmän kuin perjantain päätös.

Päivän yleisestä laskulinjasta vahvimmin poikkesi ohjelmistotalo Comptel, joka julkisti edellisvuodesta selvästi parantuneen tuloksen. Samalla se ilmoitti kasvunäkymiensä olevan edelleen hyvät. Tiedot siivittivät Comptelin osakkeen lähes 20 prosentin nousuun. Viimeiset kaupat tehtiin 10,50 eurolla.

Myös Raisio jatkoi ylöskipuamista viime viikon lopulla julkistetun yhteistyösopimuksen ansiosta. Osakkeen hinta kallistui perjantaista melkein 17 prosenttia, mutta tämäkin nosti yhtiön osakkeen parhaimmillaan vain 2,36 euroon. Nokian painoarvosta puhdistettu Hex-portfolioindeksi mittasi hintojen laskuksi vajaat puoli prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.