Mainos

Pörssipäivä

Helsingin pörssi lähti pääsiäislomalle myönteisen vireen vallitessa. Kiirastorstaina kaupankäynti päättyi kello 13, jolloin keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi näytti 1,08 prosentin korotusta pisteluvussa 15876. Piinaviikon aikana pörssi toipui 10,5 prosenttia edellisviikon 15 prosentin notkahduksesta. Kokonaisvaihtoa kertyi laihan osakevaihdon päätteeksi 317 miljoonaa euroa.

Nokian osakkeelle tuli torstaina hintaa lisää vajaan prosentin verran 54,95 euroon. Viime viikon perjantaista Nokian osake on kallistunut 14,3 prosenttia ja sen on näin kirinyt lähes umpeen viikontakaisen 16 prosentin pudotuksen. Nokia julkaisee ensimmäisen vuosineljänneksen tulostietonsa ensi viikon torstaina 27. huhtikuuta, ja odotukset hyvästä tuloksesta luovat paineita osakkeen hintaan. Sonera kallistui 3,5 prosenttia 56,51 euroon. Myös pienet teknologiayritykset olivat nousussa.

Helsingin pörssi avautuu seuraavan kerran tiistaina, mutta esimerkiksi New Yorkissa pörssin pääsiäisloma on lyhyempi ja kauppaa käydään jo maanantaina. Tavallisesti Helsingissä seurataan kaupankäynnin loppuhetkinä New Yorkin viitoittamaa suuntaa. Torstaina Wall Streetin aukeamiseen oli jäljellä niin monta tuntia, että meklarit olivat haluttomia ennustamaan ensi viikon näkymiä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.