Mainos

Pörssipäivä

Helsingin pörssissä viettiin tänään hulinapäivää, kun sijoittajat innostuivat ruotsalaisen Ericssonin tilinpäätöksestä. Sen katsottiin tietävän pelkää hyvää myös Nokialle ja Hex-indeksi saavutti taas uuden ennätyslukeman. Iltapäivällä into hieman laantui, kun Yhdysvaltain talousluvuista saattoi päätellä, että maan keskuspankki hillitsee talouden kiihtymistä ja nostaa korkoja ensi viikolla. Osakevaihtoa kertyi jälkipörssi ykkösen jälkeen 1,3 miljardia euroa eli 7,8 miljardia markkaa.

Pörssi

Päivän päätteeksi yleisestä kurssikehityksestä kertovalle Hex-indeksille kertyi nousua lähes 570 pistettä eli 3,9 prosenttia. Indeksin päätöspisteet olivat 15282, mutta iltapäivän korkein pistelukema oli kuitenkin 15586. Koko viikon aikana Hex-indeksi nousi kuusi prosenttia. Portfolioindeksi, jossa Nokian painoarvo on 10 prosenttia vahvistui perjantaina 2,3 prosenttia. Nokian osakkeesta maksettiin päivän lopuksi 190,10 euroa, mikä on 6,90 torstain päätöshintaa enemmän. Päivän aikana Nokia kävi jo 196,50 eurossa, mikä on osakkeen uusi ennätys.

Sonera, Novo Group, Perlos ja F-Secure iskivät nekin kaikki uusia huippuhintoja ja koko teknologiatoimiala oli jälleen pörssin tähti 4,8 prosentin keskimääräisellä korotuksella. Sonera nousi yhdeksän prosenttia 72,50 euroon, kun investointipankki Goldman Sachs oli ilmoittanut ottavansa Soneran suosituslistalleen. Goldman myös nosti Soneran osakkeen tavoitehinnan 80 euroon. F-Secure paransi lähes 20 prosenttia ilmoitettuaan myöhään torstaina yhteistyöstä Hewlett Packardin kanssa. Teknologiatoimialaan kuuluvista osakkeista Ericssonin imussa nousivat myös Novo Group 14 prosenttia ja Perlos 13 prosenttia ja Eimo 11 prosenttia.

Korot

Noususta jäivät paitsi metalli- ja pankkiosakkeet, jotka halpenivat reilun prosentin. Metsäalan nousu jäi perjantaina prosenttiin. Aamulla tilinpäätöksensä julkistanut Marimekko heikentyi kymmenen prosenttia 6,3 euroon. Aiemmin viikolla komeita nousuprosentteja takonut Balansor menetti perjantaina arvostaan 57 prosenttia, kun pörssi oli torstaina ilmoittanut ottavansa yhtiön tarkkailulistalleen. Raision viime viikolla antama tulosvaroitus painoi osaketta edelleen ja perjantaina alamäkeä kertyi yli yhdeksän prosenttia 3,25 euroon. (STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.