Mainos

Pörssipäivä

Helsingin pörssin aamulla alkanut nousu jatkui vakaana koko torstain. Iltapäivällä osakkeiden hinnat saivat lisäpuhtia Yhdysvaltain uusista talousluvuista, jotka kielivät inflaation olevan kurissa. Yleistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi kipusi yli 14000 pisteen, missä se oli edellisen kerran viime viikon tiistaina.

Korot

Hex-indeksi osoitti kaupankäynnin päätteeksi 3,5 prosentin vahvistumista pisteluvussa 14063,55, kun pörssin vahvat osakkeet Nokia ja Sonera kallistuivat kummatkin selvästi. Sonera vahvistui 10 prosenttia 64,80 euroon ja Nokia 3,25 prosenttia 171,40 euroon. Ohjelmistoyhtiö Aldatan osake jatkoi keskiviikkona alkanutta vahvistumistaan ja torstaina nousua kertyi 21 prosenttia 54,50 euroon. Kokonaisuutena telekommunikaatiotoimiala ylsi 4,3 prosentin parannukseen.

Valuutat

Portfolioindeksi, jossa Nokian painoarvo on rajoitettu 10 prosenttiin vahvistui vajaat kaksi prosenttia. Metsäosakkeille nousua kertyi 0,7 prosenttia, sillä toimialan yhtiöt kulkivat eri suuntiin. UPM-Kymmene nousi, mutta Stora Enso ja Metsä-Serla laskivat. Metalli- ja konepajatoimiala pysyi lähes keskiviikon tasolla ja pankki- ja rahoitusosakkeet vaipuivat puolitoista prosenttia miinukselle. Kokonaisvaihtoa oli koossa jälkipörssiykkösen päätteeksi 821 miljoonaa euroa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.