Mainos

Pörssipäivä

Helsingin pörssissä useimmat toimialat päättyivät torstaina laskuun. Eniten menetti metsätoimiala, jonka osakkeet heikkenivät yli viisi prosenttia. Pörssin vahvoista osakkeista Soneran hinta laski 6,5 euroa, mutta Nokia onnistui pinnistelemään lähes keskiviikon tasolle, kun New Yorkin pörssin aukeaminen viritti myönteisiä tunnelmia Helsingissäkin. Hex-indeksi pysytteli kuitenkin 16000 pisteen paremmalla puolella.

Useat yhtiöt julkaisivat torstaina viime vuoden tulostietonsa ja se heijastui myös niiden pörssikursseihin. Esimerkiksi Elcoteqin osake vahvistui 18 prosenttia, mutta KCI Konecranes heikkeni 12 prosenttia. Stora Enso julkaisi odotuksia paremman vuosituloksen, mutta yhtiön osake vaipui yli viisi prosenttia. Niin ikään UPM-Kymmene heikkeni yli viisi prosenttia. Hex-indeksin pisteluku oli päivän päätteeksi 16185 eli 1,6 prosenttia keskiviikkoa vähemmän. Painorajoitettu portfolioindeksi näytti 2,1 prosenttia edellistä päätöstasoa vähemmän.

Nokian osakkeen hinta kiri iltapäivällä kiinni aiempaa laskuaan ja päättyi 204,10 euroon. Alimmillaan Nokia kävi päivän aikana 200 eurossa. Sonerasta maksettiin 79,30 euroa. Vaihdetuimpien listalla kolmanneksi oli kiivennyt Aldata, joka keskiviikkona julkaisi viime vuoden tuloksensa ennakkotiedot. Aldata virkistyi iltapäivällä ja osake päätyi neljä euroa keskiviikkoista kalliimmaksi 115 euroon.

Pitkään synkkää alamäkeä viitoittanut Raisio piristyi lähes 15 prosentin nousuun. Keskeisistä toimialoista pankki- ja rahoitustoimiala päättyi 1,3 prosenttia ja metalli- ja konepajatoimiala 1,2 prosenttia edellispäivän alapuolelle. Kokonaisvaihtoa oli koossa jälkipörssi ykkösen päätteeksi 1,1 miljardia euroa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.