Mainos

Pörssipäivä

Sonera ja sen jälkeen Suomen toiseksi suurin teleoperaattori Helsingin Puhelin olivat vauhdissa Helsingin pörssissä maanantaina. Kummankin yhtiön osakkeet saivat vetoapua fuusio- ja ostohuhuista.

Myös Helsingin Puhelimen emoyhtiö HPY Holding pääsi hyvään vireeseen. Helsingin Puhelimelle tuli hintaa lisää lähes 12 prosenttia 114,40 euroon, mutta yhtiön osake on vielä kaukana maaliskuisesta 134 euron ennätyshinnasta. HPY Holdingin osake kallistui kaikkiaan 13 prosenttia 52,90 euroon ja Sonera kipusi 7,3 prosenttia 54,95:een.

Helsingin pörssin vetojuhta on kuitenkin Nokia, jonka aamulla alkanut yli viiden prosentin alamäki jatkui iltaan saakka. Nokian painamana Hex-yleisindeksi päätyi 2,6 prosenttia miinukselle 16387 pisteeseen. Nokian osakkeen hinta halpeni kaikkiaan 5,2 prosenttia 57,95 euroon. Portfolioindeksi, jossa Nokian painoarvo on rajattu, jaksoi pinnistää 1,6 prosenttia plussalle.

Keskeisistä toimialoista metsäyhtiöt kurkottivat 3,5 prosenttia plussalle, samoin pankki- ja rahoitus 0,2 prosenttia, metalli- ja konepajatoimiala valahti 1,2 prosenttia miinukselle.

Juhannuksen jälkeinen ensimmäinen arkipäivä ei tuonut kesän raukeutta pörssiin. Jälkipörssi ykkösen päätteeksi kokonaisvaihtoa oli kertynyt 974 miljoonaa euroa.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.