Mainos

Pörssipäivä

Viikon viimeinen pörssipäivä sujui Helsingissä aina iltapäivään saakka melko värittömästi. Illansuussa syntyi sitten säpinää, kun Raisio antoi tulosvaroituksen ja yhtiön osake syöksähti kymmenen prosentin alamäkeen.

porssi-etusivu


Raision loppuhinnaksi tuli 3,52 euroa, kun parhaimpina aikoina siitä maksettiin 12 euroa. Kaupankäynnin nihkeyttä kuvaa hyvin se, että kokonaisvaihtoa tuli kasaan jälkipörssi ykkösen päätteeksi vain 500 miljoonaa euroa.

Hex-indeksi näytti päivän päätteeksi 0,4 prosentin laskua pisteluvussa 14404. Painorajoitettu portfolioindeksi oli 0,2 prosenttia eilistä alempana. Nokian osake 0,9 euroa torstaita halvempi, 177 euroa. Sonera pysyi lähes torstain tasolla. Keskeisistä toimialoista metalli taipui prosentin ja metsä 0,2 prosenttia. Pankkiosakkeet ylsivät 0,7 prosenttia plussalle.

Merita-Nordbankenin osake vahvistui vajaan prosentin 5,85 euroon, vaikka Norjasta tulleet viestit kertoivat Christiania-pankin osaketarjouksen hylkäämisestä. Meklarit kuitenkin ilmoittivat, että keväällä julkaistava pankkialan katsaus on tärkeämpää luettavaa kuin perjantain uutiset.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.