Mainos

Pörssipäivä

Helsingin pörssissä viikko päättyi Soneran ja Nokian vetämänä vankkaan nousuun. Hex-indeksi kohosi perjantaina 5,22 prosenttia ja päätyi 17734,54 pisteeseen. Painorajoitettu portfolioindeksi nousi sekin 2,87 prosenttia ja vaihtoa kertyi noin 1,3 miljardia euroa.

Soneran kurssi oli nousussa koko päivän ja nousua vauhditti illansuussa vielä tieto osallistumisesta Saksan umts-huutokauppaan. Päivän päätteeksi Sonera oli kallistunut torstaista 10 prosenttia eli 5,50 eurolla 60,50 euroon. Nokian osakkeelle tuli hintaa lisää 3,30 euroa, millä päätöskurssi nousi tämän vuoden korkeimmalle tasolle 63,10 euroon.

Tuloksensa parantumisesta kertoneen Elcoteqin osake vahvistui peräti 35 prosenttia eli 9,10 eurolla 35,10 euroon. Meritan miljarditulos sen sijaan ei heijastunut pankin osakkeeseen, jonka hinta liikahti aavistuksen alaspäin 6,96 euroon. Koneen tulostiedot vahvistivat hissiyhtiön osaketta kolmella eurolla 63 euroon eli vuoden korkeimpaan hintaan.

Nokia, Sonera ja Elcoteq riuhtaisivat koko tele- ja elektroniikkasektorin 6 prosentin nousuun. Metalli- ja konepajateollisuuden osakkeet olivat keskimäärin 2,32 prosentin ja metsäyhtiöiden 2,24 prosentin nousussa. Pankki- ja rahoitusala sen sijaan painui niukasti 0,07 prosenttia miinukselle.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.