Mainos

Pörssipäivä

Euroopan keskuspankin ja Englannin pankin koronnostopäätökset virittivät tänään pörssitunnelmaa useimmissa Euroopan pörsseissä. Heti iltapäivällä korkopäätöksen tultua julki osakkeiden hinnat ampaisivat ylöspäin ja monessa pörssissä rikottiin kaikki edelliset ennätyslukemat.

Syynä pörssi-intoiluun on inflaatiopelkojen hälventyminen, kun keskuspankit pitävät hintojen nousua kurissa nostamalla korkoja. Frankfurtin pörssin Xetra Dax -indeksi päättyi 1,3 prosenttia edellispäivää ylemmäs, mutta indeksin pisteluku 5635,62 jäi kuitenkin noin 50 pistettä vuoden ylimmästä lukemasta. Lontoon pörssin FTSE 100 -indeksi kurkotti 0,8 prosenttia eli korkeimpaan arvoon sitten syyskuun alun. Indeksi päättyi pistelukuun 6331,3.

Nousutunnelmiin pörssipäivä päättyi myös Kööpenhaminassa, Pariisissa, Madridissa, Milanossa, Brysselissä, Amsterdamissa ja Tukholmassa, jossa Ericssonin osakkeen hyvä vire nosti koko pörssin uuteen ennätykseen. EKP:n korkopäätös virkisti pörssikauppaa myös EU:n ja euroalueen ulkopuolelle jättäytyneessä Sveitsissä. Wienissä indeksi jaksoi nousta vain 0,2 prosenttia, kun markkinat odottivat perjantaista siirtoa Dax-kaupankäyntijärjestelmään.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.