Mainos

Pörssipäivä

Uskomaton nousutahti vain kiristyi Helsingin pörssissä sulkeutumisaikaa kohti. Hex-yleisindeksi päätyi 514,11 pisteen eli 5,04 prosentin loikalla 10718,42 pisteeseen, eli lähes hetkeä aiemmin saavutetulle 10739,61 pisteen tasolle. Korkealle kiiruhtamista tahditti Nokia, joka 131,7 euron päätöshinnallaan jäi hieman iltapäivän ennätyksestään 132,1 eurosta.

Korot

Muistettava on, että vielä pari viikkoa sitten jännättiin rikkooko Nokia 100 euron rajan. Neljässä viime viikossa yhtiön osake on noussut yhteensä 50 prosenttia. Nokian nousu kiihtyi illalla entisestään, kun sen osake avautui nousussa New Yorkissa. Yhtiön päätöshinta Helsingissä oli lopulta 8,1 euroa eli 6,6 prosenttia korkeampi kuin keskiviikkona. Uusia ennätyskursseja tahkosivat myös muun muassa Sonera ja Stonesoft. Esimerkiksi Nedecon, Talentum ja Tieto X laskivat kuitenkin selvästi.

Porssi

Myös Nokiasta vapaampi portfolioindeksi vahvistui 2,08 prosenttia metsäosakkeiden tukemina, metsätoimiala kun sekin koheni 2,29 prosentilla. Metalli- ja pankkiosakkeet pääsivät lievästä laskustaan suunnilleen keskiviikon tasolle. Vilkkaalle päivälle kertyi vaihtoa 811 miljoonaa euroa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.