Mainos

Pörssipäivä

Yhdysvaltain maltilliset kuluttajahintaluvut käänsivät Helsingin pörssin kurssin iltapäivällä ylöspäin. Hex-indeksi päätyi lopulta 0,51 prosenttia plussan puolelle pistelukuun 7794,92. Painorajoitettu portfolioindeksi kohosi 0,55 prosenttia. Vaihtoa kertyi päivän aikana 284 miljoonaa euroa.

Fuusiohuhuja torjuneen Meritan osake kallistui päivän aikana runsaat kolme prosenttia. Sen päätöshinta oli 5,10 euroa eli 0,16 euroa eilistä enemmän. Vaihdetuimpien listan kärkisijoilla liikkui myös Raisio, jonka osake vahvistui 0,40 eurolla eli noin 6 prosentilla 7,05 euroon. Nokian hinta pysyi Helsingissä lähes ennallaan. Sen päätöskurssi oli 84,06 euroa eli vain 0,04 euroa eilistä enemmän. Osakepääoman korottamista kaavailevan JOT Automationin osake kallistui 1,10 eurolla 40,11 euroon.

Toimialoista metsäosakkeet olivat päivällä nousussa, mutta illalla toimialan osakkeet olivat halventuneet keskimäärin 0,29 prosenttia. Pankki- ja rahoitussektori oli Meritan vedolla 2,8 prosentin nousussa ja kone- ja metalliosakkeet liki eilisen tasolla.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.