Mainos

Pörssipäivä

Helsingin pörssi hypähti vahvasti ylöspäin tänään iltapäivällä kun tuli tieto, että USA:n kuluttajahintojen nousu oli syyskuussa juuri ennusteiden mukainen eli 0,4 prosenttia. Kiivaampi inflaatiovauhti olisi herättänyt pelot koronnostosta, mikä yleensä johtaa pörssikurssien laskuun.

Helsingissä kiivaimmassa nousussa oli elektroniikkakonserni JOT Automation, jonka alkuvuoden tulos yli kaksinkertaistui viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Myös PMJ Automec, Sonera ja Eimo kallistuivat selvästi.

Korot 19.10.1999

New Yorkissa pörssi ja Nokia ovat nousussa. USA:n hyvät inflaatioluvut käänsivät rahavirrat korkomarkkinoilta kohti pörssejä. Tämä merkitsi korkojen lievää nousua - erityisesti pitkien korkojen osalta.

Pankkien omissa prime-viitekoroissa nousu jatkuu. Tänään Osuuspankki kertoi nostavansa prime-korkonsa 3,5 prosenttiin marraskuussa.

Valuutat 19.10.1999

Valuuttamarkkinoilla oli rauhallista. Dollari vahvistui hienokseltaan sekä euroa että Japanin jeniä vastaan. Analyytikkojen mukaan hyvät inflaatioluvut vakauttavat dollaria.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.