Mainos

Pörssipäivä - viikko päättyi vaisusti

Vaisu pörssipäivä Helsingissä päättyi yleisindeksin vajaan 0,2 prosentin nousuun. Painorajoitettu portfolioindeksi värähti eilisestä vain 0,01 prosenttia ylöspäin.

Tämän viikon aikana Hex-indeksi on pudonnut 3,3 prosenttia viime perjantain huippuluvuista. Hex-indeksin arvoksi kirjattiin päivän päätteeksi 16 877 pistettä. Indeksi ehti käväistä iltapäivällä jo liki kahden prosentin nousussa, kun tiedot Yhdysvaltain tuottajahintojen kurissapysymisestä vaikuttivat Helsinginkin kaupankäyntiin. Nousu laantui, kun New Yorkissa ei aloitettukaan odotetun vauhdikkaasti.

Päivän kovimpia nousijoita oli Aldata, jota siivitti tieto Nokian kanssa tehdystä sopimuksesta. Aldata kertoi, että se alkaa toimittaa Nokialle langattomaan WAP-kaupankäyntiin liittyviä palveluita. Yhtiön osake singahti ylöspäin 14,5 prosenttia 7,85 euroon. Nokia nousi varovasti, 0,1prosenttia 60,40 euroon. Soneran nousu oli puoli prosenttia ja osakkeen hinta päivän lopuksi 57,60 euroa.

Finnairin osakekurssi vahvistui heikentyneestä tuloksesta huolimatta 4,5 prosenttia. Jakautumissuunnitelmistaan kertonut Kyro sai puolestaan tulla alaspäin: pudotus oli liki yhdeksän prosenttia.

Toimialoista pirtein oli liikenne, se nousi kolmisen prosenttia. Myös eräät teknologiaosakkeet olivat hyvässä vedossa. Päivän vaihto kirjattiin vaivaiseksi 461 miljoonaksi euroksi. Siitä selvästi yli puolet koottiin iltapäivän viimeisten tuntien aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.