Mainos

Pörssipäivä: Viikko päättyi pakkasella

Helsingin pörssiviikko päättyi selkeisiin pakkaslukemiin Nokian imussa. Sen hinta halventui päivän aikana noin 2,6 prosenttia 16,63 euroon. Nokia ei ollut yksin, sillä kymmenen vaihdetuimman yhtiön joukosta vain Fortum ja TeliaSonera pysyttelivät niukasti nollan paremmalla puolella.

Pörssin yleistä hintakehitystä kuvaava Hex-indeksi vaipui pari prosenttia, millä indeksi hätyyttelee jo uhkaavasti 6000 pisteen rajaa. Kaulaa jäi 85,50 pisteen verran eli mittari pysähtyi 6085,50 pisteeseen. Painorajoitetun portfolioindeksin luisu oli 1,4 prosenttia.

Toimialoista sitä tuki rakennusteollisuus ja nykyisin ainoana vakuutusyhtiönä listoilla oleva Pohjola. Paljon vaihdetut metsäyhtiöt jatkoivat laskussa. Stora Enson hinta halpeni 6 senttiä 10,67 euroon. Kilpakumppani UPM-Kymmenen hinnasta suli peräti 41 senttiä. Reippaimmassa pudotuksessa oli kuitenkin niitä pienempi M-real, jonka hinta laski 3,8 prosenttia 7,70 euroon.

Latteita tunnelmia ei parantanut sekään, että selluvarastot eivät täyttyneet marraskuussa aivan niin paljon kuin oli ennakoitu. Mainosmarkkinoiden ankeiden näkymien jatkumista Euroopassa viestitti brittikustantaja Pearson. Päivän vaihto jäi 543 miljoonaan euroon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.