Mainos

Pörssipäivä: Viikko päättyi loivaan laskuun

Kulunut viikko muodostui Helsingin pörssissä synkäksi.

Pientä lohtua alakulon keskelle toi se, että viikon tilinpäätös olisi saattanut perjantaina olla vieläkin huonompi kuin mitä koettiin. Pörssipäivä nimittäin alkoi rajussa viiden prosentin alamäessä. Iltaa kohti pudotus kuitenkin loiveni selvästi, kun Yhdysvaltain osakemarkkinat avautuivat selvään nousuun.

Helsingin yleistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi päätyi lopulta vain 0,3 prosentin laskuun pisteluvussa 10906. Kyseessä oli kuitenkin jälleen vuoden matalin lukema. Maaliskuun alussa kirjatuista 18408 pisteen huippulukemistaan Hex on heikentynyt runsaat 40 prosenttia.

Portfolio-indeksi, jossa Nokian painoarvo rajoittuu kymmeneen prosenttiin, heikkeni päivän mittaan 0,57 prosenttia. Nokian osake jäi niukasti torstain lukemistaan päätyen 37,15 euroon. Sen sijaan pörssin toiseksi vaihdetuin osake Sonera vahvistui yli neljä prosenttia, kun viimeiset kaupat sillä tehtiin 23,70 euroon.

Soneran toipumiseen vaikuttivat sijoittajien arviot siitä, että osake on joutunut viime päivinä kohtuuttoman kovan myyntirynnäkön kohteeksi. Perjantaisesta noususta huolimatta vielä tuskin kuitenkaan voi rummuttaa Soneran menestyksen kääntymistä. Yhtiö on edelleen toivottoman kaukana alkuvuoden 97 euron kurssihuipustaan. Teknologiaosakkeet pitivät Helsingin pörssissä paremmin pintansa, kun perinteisen teollisuuden osakkeet, sillä metsäosakkeet heikkenivät keskimäärin runsaat kaksi prosenttia ja metalliosakkeet runsaan prosentin.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.