Mainos

Pörssipäivä: Viikko alkoi laskulla

Helsingin pörssissä viikko alkoi Nokian vanavedessä laskulla. Yleistä hintakehitystä kuvaava Hex-indeksi otti takapakkia noin 1,7 prosenttia, vaikka monilla toimialoilla kauppaa käytiin perjantaista kohonneilla hinnoilla.

Nokian osakkeen hinta putosi runsaat 2 prosenttia 23,65 euroon. Tämä ei ollut suuri yllätys, kun takana oli nousujohteinen viikko.

Laskussa oli myös Sonera, vaikka se ilmoitti lisäsäästöistä palveluyhtiöissään SmartTrustissa ja Zedissä ja Pannon-kaupan sinetöinnistä. Virallisen pörssipäivän viimeiset kaupat Soneralla tehtiin 5,70 eurolla.

Päivän laskijoiden kärjessä oli kuitenkin tietoturvatalo Stonesoft. Markkinoille olivat myrkkyä yhtiön odotettua syvemmät tappiot tammi-syyskuulta. Stonesoftin osakkeen hinnasta suli päivän aikana lähes 20 prosenttia, millä viralliseksi päätöskurssiksi jäi 2,41 euroa.

Vaikka myös metsäyhtiöt olivat pääosin laskussa, tuloksestaan kertonut pehmopaperiyhtiö Metsä-Tissue onnistui nostamaan kurssiaan kolmisen prosenttia. Viralliseksi päätöshinnaksi jäi 8,35 euroa.

Kaupankäynti oli varsin vaisua, ja vaihtoa kertyi vain hieman yli 400 miljoonaa euroa. Nokian painoarvosta rajatun portfolioindeksin alamäki jäi alle 0,9 prosenttiin. Virallisen kaupankäynnin päätteeksi hex-indeksi pysähtyi lopulta 7576,98 pisteeseen.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.