Mainos

Pörssipäivä: UPM-Kymmene nousi yli 8 %

Osavuosikatsauksensa julkistanut UPM-Kymmene oli päivän tähti Helsingin pörssissä. Päivän toiseksi eniten vaihdetun yhtiön osakekurssi nousi 8,2 prosenttia 34,50 euroon.

Myös muutamat muut päivän tulostiedottajat lähtivät pörssissä selvään nousuun. Elcoteq nousi 6,1 prosenttia ja elektroniikkayhtiö PKC Group peräti 12,9 prosenttia. Finnlines ja Talentum sen sijaan lähtivät osavuosikatsaustensa myötä selvään laskuun. Finnlines putosi 6,3 prosenttia ja Talentum 5,9 prosenttia.

Osavuosituloksensa niinikään julkistaneen Fortumin kurssilasku jäi vajaaseen pariin prosenttiin, kun taas Huhtamäki putosi vain reilut puoli prosenttia. Pekingin toimipisteen avaamisesta kertonut Turkistuottajat nousi päivän mittaan 5,3 prosenttia.

Hex-yleisindeksi nousi Nokian vanavedessä 3,6 prosenttia 6074,99 pisteeseen. Nokian osakekurssi nousi vajaat viisi prosenttia 16,88 euroon. Painorajoitettu portfolioindeksi tyytyi kahden prosentin nousuun.

Vilkkaan tulospäivän kokonaisvaihto oli reilut 613 miljoonaa euroa. Nokian osuus vaihdosta oli vajaat 409 miljoonaa euroa, kun toiseksi eniten myytyä UPM-Kymmeneä puolestaan vaihdettiin noin 83 miljoonan euron arvosta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.