Mainos

Pörssipäivä: Teknologia veturina

Teknologiaosakkeet nauttivat keskiviikkona hyvästä nousuvireestä. TJ Groupin osake kohosi 15 prosenttia, Aldatan 11 prosenttia ja Satama Interactiven 9 prosenttia. Myös Sataman emoyhtiö Talentum ponkaisi, kustannusyhtiö voitti teknonousijat 21 prosentillaan.

Pörssin painavin osake Nokia vahvistui 2,2 prosenttia 46,8 euroon. Soneran 1,7 prosentin lasku hillitsi kuitenkin Hex-yleisindeksiä, joka nousi 1,5 prosenttia pistelukuun 13584. Soneralla tehtiin viimeiset kaupat 37,2 euron hintaan. Välittäjien mukaan yhtiön kurssi hengähti nyt viimeaikaisten fuusiohuhujen paineista, ja myös hollantilaisen KPN:n odotettua heikompi tulos vaikutti siihen.

Laskusuunnassa oli perinteisten alojen yhtiöitä kuten Kontram yli 13 prosentilla. Sekä Atria että HK Ruokatalo ottivat kummatkin muutaman prosentin takapakkia, samoin kuin Elisa Communications ja KSP-Yhtiöt. Päivävaihtoa kertyi vaivaiset 385 miljoonaa euroa.

Suomalaiset vahvana Wall Streetin avauksessa

Nokian osake vahvistui New Yorkissa avaamisen jälkeen prosentin verran 41,3 dollariin. Myös Sonera pääsi 0,6 prosenttia ylöspäin 33,5 dollariin.

Muuten Wall Streetillä ei juuri nähty suuria liikkeitä. kello 17.10 Suomen aikaa Dow Jones -indeksi oli laskenut 0,1 prosenttia pisteisiin 11203, ja Nasdaq -teknologiaindeksi oli kohonnut 0,1 prosenttia.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.