Mainos

Pörssipäivä: Soneran alamäki jatkui

Epäilyt Soneran Saksan-valloituksen seurauksista eivät ole laantuneet ainakaan alkuviikon kurssikehityksen perusteella. Yhtiön osake on halventunut viidenneksen torstaisen umts-voiton jälkeen. Tänään notkahdusta tuli 8,1 prosenttia.

porssi-etusivu

Alamäkeä syvensi iltapäivällä osakkeen heikko avaus New Yorkissa. Helsingissä päätöshinnaksi jäi 35,20 euroa. Soneran pudotus ei kuitenkaan riittänyt painamaan Helsingin pörssiä miinukselle toisin kuin maanantaina kävi. Nokia oli nyt vahvassa vedossa, joten Hex-yleisindeksikin päätti 2,0 prosenttia plussalle. Päätosluvuksi tuli 13712 pistettä. Nokia kallistui 4,2 prosenttia ja viimeiset kaupat tehtiin 47,92 euron hintaan. Osakkeen suunta näyttää viimein olevan ylöspäin tasolta, jolle se vajosi yhtiön puolivuotistuloksen julkistamisen jälkeen.

Pörssistä löytyi muitakin kovia tietotekniikka-alan nousijoita. TJ Group kallistui 13,9 prosenttia ja maanantaina laskussa ollut F-Secure paransi nyt 8,2 prosenttia. Perinteisen teollisuuden puolelta konepaja Metso oli tuntuvassa 6,2 prosentin nousussa. Tulosjulkistaja Sampo lähti sen sijaan 3,3 prosentin alamäkeen. Pörssipäivän vaihto jäi matalahkoksi, 732 miljoonaan euroon ensimmäisen jälkipörssin jälkeen. Kaupankäyntiä hillitsi Yhdysvaltain keskuspankin korkopäätöksen odotus.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.